mandolin

Har du lyst till lære deg å spille mandolin?

Har du lyst till lære deg å spille mandolin?

Har du lyst till lære deg å spille mandolin?

Hvis du har spilt fiolin eller gitar eller bass før kan det være lettere å lære seg å spille mandolin, men uansett hvilket instrument man har spilt før gjør det lettere å lære et nytt. Og hvis det er aller første gang, så åpner det seg en helt ny verden for deg veldig snart! Det hadde vært gøy å høre hvorfor du har valgt akkurat mandolin, men det kan jeg ikke spørre om, så jeg vil heller fortelle deg litt om mandolinen. 

Hva er egentlig en mandolin?

Mandolinen har vært favoritt-instrumentet i Italia i mange, mange år og brukes både alene og i orkester som utelukkende består av mandoliner, såkalte mandolin orkestrene. Det er et enormt allsidig instrument som kan brukes i mange sammenhenger og har en veldig, veldig fin klang som du kan leke med i mange forskjellige sjangre.

Helt grunnleggende er en mandolin er et strengeinstrument med fire doble strenger. Det ligner litt på en gitar, men er formet som en lutt og stemmes på samme måte som en fiolin. I moderne tid har den fått mer og mer form som en gitar, selv om klangen og måten det stemmes på er helt annerledes. Det er fortsatt litt formet som en lutt, men er flatere, som en gitar. 

Vet du hva du vil ha allerede?

Hvis du bare vil hoppe over det og se på hvilken mandolin du kunne tenke deg å kjøpe kan jeg anbefale Danmusikk, for de har masse forskjellige mandoliner du kan prøve. De kan hjelpe deg med å velge den mandolinen som passer deg. Hjelp fra noen som jobber i en musikkbutikk skal faktisk ikke undervurderes, de vet så utrolig mye mer enn det man tror og er en klar ressurs man skal benytte seg av, selv om man selv er nybegynner eller ikke. Bare et tips herfra: de er ofte bedre enn google!