dørautomatikk

Fremtidssikre bygningen med dørautomatikk

Fremtidssikre bygningen med dørautomatikk

editorial

Automatiske dører kjenner du helt sikkert fra sykehus og andre institusjoner, og det anvendes i dag i stigende grad i mange forskjellige bygninger. Det finnes mange gode årsaker til at du kanskje også skal vurdere om en automatisert dør er det riktige for deg.

Praktisk og sikkert

Mange velger dørautomatikk på grunn av den praktiske årsaken. Det er rett og slett mye enklere å ferdes gjennom bygningens forskjellige områder og lokaler, dersom du ikke må ha tak i et håndtak og dra opp en tung dør hver gang. Dette gjelder spesielt for arbeidsplasser, institusjoner og lignende der man ofte har utstyr, varer og annet i hendene.

Denne automatiserte funksjonen er også praktisk for personer med nedsatt funksjonsevne som kan åpne døren med fjernkontroll eller Bluetooth-løsning. Derfor er dørautomatikk også med til å sikre at bygningen oppfyller alle nye krav fra det offentlige, og at den er fremtidssikret.

Samtidig er du sikret at døren alltid stenger og låser ordentlig når du bruker den automatiske døren, og det er i alles interesse fordi det bidrar til å øke sikkerheten i området.

dørautomatikk

Med fokus på hygienen

En annen betydelig fordel med dørautomatikk er at du minsker spredning av bakterier fordi du ikke må bruke grep og håndtak. Du kan få berøringsfri brytere eller andre løsninger som gjør at du ikke engang må røre døren eller noen kontakt for å åpne den.

God hygiene er i høy fokus i dag, og automatiske dører gjør rengjøringen mye enklere og minsker risikoen for at bakterier sprer seg mellom beboere, medarbeidere osv. 

Derfor er dørautomatikk ikke bare for sykehus og andre store institusjoner, men anvendes i høy grad også på mindre private og offentlige arbeidsplasser av alle typer, akkurat som det kan brukes i private hjem, fordi det gir mange fordeler og fungerer utrolig enkelt og praktisk i hverdagen.