lån

Finn det beste lånet for deg

Finn det beste lånet for deg

editorial

Når du har behov for et lån, da er det mange muligheter å velge mellom. Men hvordan finner du egentlig den helt riktige løsningen som passer for deg og dine behov, og som gir deg det mest fordelaktige lånet?

Forskjell på lån

Det første, som er viktig å forstå, er at det finnes en lang rekke forskjellige lån på markedet. Noen av de mest kjente er for eksempel huslån og billån som altså spesifikt er designet for kjøp av bolig og bil. Men det finnes også forbrukslån som ikke er fastlåst til én ting, men som kan brukes for mange forskjellige utgifter og investeringer.

Derfor må du først og fremst finne den riktige lånetypen, og etterfølgende velge den banken som du vil anvende. Det kan nemlig også være stor forskjell på vilkår og priser innen de ulike typer av lån, og det gjelder ikke minst for forbrukslån som varierer i høy grad.

lån

Finn den laveste renten

Når du tar opp et forbrukslån må du derfor være veldig oppmerksom på renten og de andre kostnader som finnes. Den beste vurderingen av kostnadene får du ved å se på den effektive renten, som både inkluderer renten og alle øvrige gebyrer. Derfor kan du bruke denne direkte til å sammenligne forskjellige tilbud.

Og nettopp denne sammenligningen bør du bruke tid på. Selv små forskjeller i renten kan nemlig ha stor betydning for de samlede kostnader, og spesielt hvis du låner høye beløp. Gebyrene er spesielt relevante ved de mindre forbrukslån.

Derfor kan du med fordel bruke https://swiftbanker.no/ til å finne minst 2-3 forskjellige banker som er relevante for deg, og sende inn en uforpliktende søknad til disse. Da kan du sammenligne deres tilbud ved å se på vilkårene og den effektive renten, og fra dette finne det forbrukslånet som passer best for dine behov.