hårtap

Unngå hårtap med riktig kosthold

Unngå hårtap med riktig kosthold

Hvis du er en av dem som streber etter å få et vakkert og fyldig hår bør du vurdere kostholdet ditt. Et rikt og variert kosthold vil gi kroppen din nok næringsstoffer til å gi deg en sunn hodebunn. Hårsekkene dine vil da ta til seg næring som gradvis vil føre til at håret ditt blir tykt og glansfullt.

Med riktig kosthold vil du raskt få mer energi i hverdagen. For at hud og hår skal fungere perfekt sammen bør du vurdere kostholdet ditt i forhold til om du får i deg nok vitaminer og mineraler. Du kan også velge å spise kosttilskudd om du ikke får i deg nok næringsstoffer gjennom maten.

Dersom du opplever plutselig hårtap bør du kontakte legen for å undersøke om du har blitt syk, eller om kroppen trenger ekstra vitamintilskudd. Du kan også vurdere om du ønsker behandling mot hårtap. Både frisører og andre hårspesialister vil kunne gi deg råd vedrørende effektive hårtap behandlinger.

En aktiv og sunn livstil motvirker hårtap

Et vakkert og sunt hår krever at du kontinuerlig får i deg de næringsstoffene som du trenger i løpet av en dag. Du bør derfor passe på at du klarer å opprettholde et høyt aktivitetsnivå i hverdagen din for å være sikker på at du er frisk.

Det anbefales også at du legger treningen til den daglige rutinen din. Ved å trene og spise sunt vil du klare å opprettholde en god helse. Både stress og bekymringer kan føre til at du på sikt mister håret. Plutselig hårtap er derfor noe som du alltid bør være oppmerksom på når det gjelder helsen din.

For å få igjen glansen i håret ditt bør du også benytte deg av gode og pleiende hårprodukter. Du vil komme langt med en dyprensende rensesjampo og en god hårkur som kan gi håret den nødvendige fuktigheten.