hårtap

Spis deg til et sunt og glansfullt hår

Spis deg til et sunt og glansfullt hår

Dersom du ønsker å bidra til at håret ditt blir sunnere og mer glansfullt, bør du vurdere kostholdet ditt. Håret ditt trenger næring både fra både innsiden og utsiden. Næring fra innsiden blir tilført gjennom blant annet kostholdet ditt. Hårveksten din er selvfølgelig også påvirket av både arv og gener.

Det er derfor ikke mye du kan gjøre om du har et tynt og nordisk hår. Du kan derimot sørge for at mineraler, proteiner og vitaminer blir tilført gjennom maten som du spiser. Det kan også lønne seg å ta en tur til legen for å sjekke om du har noen underliggende sykdommer som må tas hensyn til.

Hvis du plutselig opplever kraftig hårtap kan dette være et sikkert tegn på at du er syk. Dersom dette er et vedvarende problem som ikke kan løses ved å endre kostholdet ditt, vil frisører eller andre profesjonelle hårspesialister bistå deg med råd og veiledning. Du kan effektivt benytte deg av hårprodukter som er utviklet for å gjøre håret ditt sunt.

Sørg for et variert kosthold

Et sunt og variert kosthold vil påvirke håret ditt til å bli mer tykt og glansfullt. Ved å spise ulike vitaminer og mineraler vil du på sikt bidra til at håret ditt får næring innenfra. Det er flere vitaminer som er viktig om du skal fokusere på hud og hår.

Vitamin A er viktig for at håret ditt skal gløde av sunnhet. For lite vitamin A kan føre til en dårlig hodebunn og uønsket hårtap. Du får generelt i deg nok A vitaminer ved å spise grønnsaker og fet fisk.

Håret ditt trenger også proteiner for å fungere optimalt gjennom hele livet. Du bør også fokusere på å få i deg nok B og C vitaminer ved å blant annet spise kjøtt, bananer, paprika og appelsiner. Det er også viktig å drikke mye vann.