Lekeplasskontroll

Skal du anlegge lekeplass?

Skal du anlegge lekeplass?

editorial

Lekeplasser er overalt, men det er viktig å tenke på mange ting hvis det skal bygges en lekeplass i hagen, på skolen, i barnehagen eller i nabolaget. Her skal vi se litt på noen av dem, det handler nemlig ikke bare om sikkerhet, men også om moro, og hva slags lek lekeplassen legger opp til.

Tenk på sikkerhet på lekeplassen

Det er ikke så rart det er streng lekeplasskontroll for lekeplasser. Det er naturligvis svært viktig at det er tenkt godt på sikkerheten, så man ikke får farlige situasjoner som oppstår i lek på lekeplassen. Noen lekeplasser har jo både høydeelementer og muligheter for å falle, så da er det viktig at dette er tatt høyde for. Det kan blant annet handle om hva slags underlag det er på lekeplassen. Det kan eksempelvis være falldempende underlag som på bildet, som gjør det mykere å falle hvis noe skulle oppstå. Det er jo sånn at barn kan falle og slå seg med jevne mellomrom, og da er det viktig å gjøre dette så sikkert om mulig.

Lekeplasskontroll

Det er mye å tenke på når man har en lekeplass, og det er jo også viktig at den vedlikeholdes, så man er sikker på at eksempelvis deler ikke løsner, eller andre fareelementer som kan oppstå ved dårlig vedlikehold. Derfor er det viktig at det kontrolleres jevnlig. 

Hva er en morsom lekeplass? 

Det er naturligvis også viktig å tenke over hva som utgjør en morsom lekeplass. Det kan være ting som hvordan man bygger opp lekeplassen og hvilke elementer den innebærer. Klatring, sklier, eller små lekehytter underveis, det er mange måter å løse en lekeplass på. Det er også forskjell på i hvilken grad lekeplasser legger opp til fysisk aktivitet, og her kan man løse lekeplassen på flere forskjellige måter for å få den akkurat som man vil, og samtidig oppfordre til å leke med fantasien.