Kiropraktor

Når kan en kiropraktor hjelpe?

Når kan en kiropraktor hjelpe?

De fleste vet at kiropraktorer kan behandle ryggsmerter. Men visste du at de også jobber med diagnostikk og behandling av en lang rekke andre tilstander og sykdommer? Det er nemlig mye mer enn ryggsmerter du kan få hjelp til hos en kiropraktor.

Spesialister på området

Selvom ryggsmerter nok er en av de vanligste ting som behandles hos en kiropraktor, så er det altså mange andre ting som kan ha glede av kiropraktisk behandling. Slik kan en kiropraktor også hjelpe pasienter med klager som hodepine, svimmelhet, smerter i kne og hofter, skuldersmerter, tennisalbue, nervesmerter i ben og armer, problemer med føttene og mye mer.

Det er selvfølgelig ikke i alle tilfeller at kiropraktisk behandling vil være relevant. Men en kiropraktor er dog utdannet til å undersøke og diagnostisere disse problemer. Derfor kan de som minimum rådgi deg og eventuelt henvise deg til andre undersøkelser eller spesialister. 

Mange typer av kiropraktisk behandling

Vurderer din kiropraktor at smertene kan behandles av han/hun, da er det forskjellige muligheter. Din behandling vil bli fullstendig skreddersydd etter din spesifikke tilstand og andre faktorer som din alder, din øvrige helse, historikk, medisinbruk og mye mer. Sist men ikke minst blir den selvfølgelig tilpasset dine individuelle ønsker og behov.

Ofte vil behandlingen inkludere flere elementer. Det gjelder såkalt manuell behandling av muskler og ledd, der ulike teknikker kan brukes, instruksjon i øvelser som styrketrening eller strekk samt veiledning om hvilke ting du selv kan gjøre. Det siste kan for eksempel være bruk av medisin, is/varme, aktivietsnivå og mye mer.

På den måten får du altså både en profesjonell vurdering av årsaken til smertene dine, rådgivning om din spesifikke tilstand og ofte også behandling. Dette gjelder uansett om du henvender deg med akutte ryggsmerter, om du sliter med hodepine til hverdag, eller om du har vondt i føttene.